Mijn eigen ontworpen fiets

Fietsen is al jaren één van mijn favoriete bezigheden. Toen ik op internet op zoek ging naar een mooie nieuwe fiets kwam ik op de website van Beick terecht. Een site waar je je eigen fiets kunt ontwerpen, hoe leuk is dat!

Ik besloot er gewoon voor te gaan en mijn eigen ontwerp te maken op de site. Je creëert op de site stap voor stap je eigen perfecte fiets! Je kunt echt alles aanpassen zoals het type stuur, het zadel, de banden, wel of geen bagagedrager en ga zo maar door. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren en motieven. Oneindig veel keuzes. Ik heb besloten om te gaan voor het soort model dat Lieke van Lexmond hieronder heeft. Een bruine kleur fiets met motief en lichtere banden. Ook heb ik gekozen voor een rekje voorop. Ik krijg mijn fiets deze week binnen en ben erg benieuwd!

Mijn nieuwe fiets en veiligheidLieke-2

Al na het bestellen van mijn fiets heb ik al een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Ik wil namelijk niet dat mijn fiets straks wordt gestolen of beschadigd raakt en ik naar mijn centjes kan fluiten. Ik heb daarom besloten om een goed ART slot te kopen en mijn fiets te verzekeren bij www.fietsverzekering.nl. Dankzij de verzekering ben ik de aankomende drie jaar verzekerd voor diefstal, schade en kan ik 24 uur per dag bellen als ik pech heb met mijn fiets. Een ART slot is een slot met het ART-keurmerk dat is goedgekeurd door de stichting. Er worden uitgebreide tests met deze sloten gedaan op de mechanische beveiligingen. Het keurmerk geeft met sterren aan in hoeverre je fiets is beveiligd tegen diefstal. Voor de verzekering moet je minimaal categorie 2 hebben.

Ik hoop op deze manier lang te kunnen genieten van mijn eigen ‘customized’ fiets en ben super benieuwd hoe hij er in het echt uitziet en hoe hij fietst!